Med sine omtrent 215.000 indbyggere, gør Aalborg sig til Danmarks tredje største kommune. Byen er hjemsted for cirka 9.000 virksomheder, der i alt udbyder omkring 108.000 jobs til det stigende antal indbyggere. Hvert år kommer cirka 1.700 indbyggere til byen, og disse finder især jobs inden for handel samt i industrien. Handel er det område, hvor beskæftigelsen er størst. Trods en tilvækst i antal indbyggere, er antallet af arbejdssteder stigende. Dette medfører blandt andet også, at flere borgere på nuværende tidspunkt kommer i beskæftigelse. Sådan har det dog ikke altid været.
Indholdsfortegnelse
Beskæftigelsen i Aalborg
Samlet set er beskæftigelsen blandt borgerne i Aalborg kommune steget med 10,9% siden 1987 frem til nu. Dette anses for at være en yderst positiv fremgang, men beskæftigelsen har ikke altid været stødt stigende. Flere udsving i antallet af beskæftigede har vist sig gennem de seneste 30 år. Dette betyder, at flere gennem perioder har været ledige. Pludseligt at miste sit job kan være en omvæltende oplevelse. Heldigvis sikrer langt de fleste sig ved at være medlem af en a-kasse. A-kassen fungerer som en arbejdsløshedsforsikring, der skaber tryghed i tilfælde af, at du mister sit job.
Billigste a-kasse
Hvis du ønsker at sikre din fremtid mod pludselig ledighed, bør du melde dig ind i en a-kasse. En a-kasse skaber en tryghed, som giver dig mere overskud og ro i din dagligdag. Der findes mange forskellige a-kasser, og det kan være svært at finde den bedste løsning. Leder du efter en god og billig a-kasse, kan du finde den billigste a-kasse online.
Hvorfor en a-kasse?
Ordet a-kasse står for ”arbejdsløshedskasse”, og a-kasserne blev oprettet i forbindelse med Dagpengeloven i 1907. Som medlem af en a-kasse, er du sikret dagpenge, hvis du skulle miste dit job. Medlemskab af en a-kasse kan sikre dig fra at ryge på kontanthjælp, hvis du skulle blive arbejdsløs. Du bliver medlem af en a-kasse ved månedlig indbetaling af et kontingent. Udover at administrere dagpenge, står a-kassen også for udbetaling af feriedagpenge, efterløn og orlovsydelser.
Skulle du risikere at blive ledig, holder a-kassen jævnligt opfølgende samtaler for at sikre, at du hurtigst muligt vender tilbage på arbejdsmarkedet. A-kassen sikrer, at du er aktivt jobsøgende og kan sende dig på kurser, der forbedrer dine chancerne for at komme i job igen. Sidst men ikke mindst sørger a-kassen for at berette den nødvendige information videre til jobcentrene.
Alt i alt fungerer en a-kasse som en ekstra sikkerhed for dig i din tid på arbejdsmarkedet. Vil du læse mere om a-kasser og deres arbejde, kan du klikke her.
Dagpenge og udbetaling af disse
Dagpenge er et pengebeløb, der udbetales af din a-kasse, hvis skulle blive arbejdsløs. Dagpenge kan dække op til 90% af din tidligere løn, og du er dermed sikret din vanlige levestandard, indtil du igen finder job. Dog har du kun ret til dagpenge, hvis du har været aktivt medlem af en a-kasse i mindst ét år. Ligeledes skal du opfylde følgende kriterier for at have ret til dagpenge:
- Du skal have haft arbejde i minimum 52 uger de seneste 3 år
- Du skal stå til rådighed på arbejdsmarkedet
- Du skal være aktivt jobsøgende
Disse kriterier kaldes også for beskæftigelses- og rådighedskravene, og skal altså være opfyldt for, at du kan få udbetalt dagpenge. Dagpengene udbetales over et tidsrum på 2 år, også kendt som dagpengeperioden. Når denne periode er udløbet, skal du på ny genoptjene retten til dagpenge. Du kan genoptjene retten til at få udbetalt dagpenge ved at komme i beskæftigelse. Her er forudsætningen, at du skal have arbejdet fuldtid i det, der svarer til et år (1.924 timer). Herfra har du igen ret til en ny dagpengeperiode.
Alt i alt gør du som arbejdende klogt i at forsikre dig i en a-kasse. Selvom det kan være fristende at spare det månedlige kontingent væk, vil trygheden i at være medlem af en a-kasse komme dig til gode, hvis du en dag skulle blive ledig.
Skriv et svar