09-02-2018 - 28-10-2018
kl. 10-17
Kunsten - Museum of Modern Art, Aalborg
Entré: Entré til museet - Klub Kunsten + Utzon har fri entré.
På Kunsten har vi en markant samling af den danske kunstner Michael Kvium. Den komplette samling vises sjældent, men i denne særlige Fokus-udstilling kan du opleve Kviums absurd groteske, æstetisk skønne, perverse og tragikomiske værker

Sirligt malede indvolde, androgyne menneskefigurer bundet på hænder og fødder og en mor i færd med at spise sit barn - Michael Kviums værker er kendt for både at vække gru og træk på smilebåndet. Fra den 9. februar kan du lade dig rive med af et spændende udvalg af Michael Kviums oliemalerier, tegninger og et videoværk. Vi udstiller blandt andet værket Big Foot samt værkerne Man Kan Hvad Man Vil og So Simple, som mange kender og holder af. Dertil kommer udvalgte tegninger, som aldrig har været vist før på museet. Der er desuden lånt værker, der ikke tidligere været udstillet på Kunsten.

Om Michael Kvium

Michael Kvium er født i Horsens i 1955 og voksede op i en katolsk familie med syv søskende. Han begyndte sin kunstneriske karriere som tegner på Horsens Folkeblad, hvor han tilbragte seks år. Fra 1979-1985 blev han uddannet på Det Kongelige Danske Kunstakademi i København. Det var også i 1980'erne, at han oplevede sit kunstneriske gennembrud og har siden arbejdet med en opsigtsvækkende figurativ realisme.

Michael Kvium har skabt utallige malerier og udstillet på museer og gallerier i både ind- og udland. Han er bl.a. kendt for sit samarbejde med performancegruppen VÆRST, som foruden Kvium selv bestod af kunstnerkollegaerne Sonny Tronborg, Ingunn Jørgstad og Christian Lemmerz. Igennem en bred vifte af kunstneriske udtryksformer såsom tegning, grafik, video, performance og maleriet har Michael Kvium gennem årene skildret livets meningsløshed og menneskets mørke sider.

Kontakt

Kunsten - Museum of Modern Art, Aalborg
Kong Christians Allé 50
9000 Aalborg


 

Arrangement

sitelist.html