19-08-2017 - 27-08-2017
Hele døgnet
Gabels Torv
Fri entré
KN1-15 er et innovativt udstillingskoncept med en række udstillinger i femten hvide kuber, der er placeret centralt i byrummet. Målet er at udfordre publikum med ny, professionel samtidskunst, skabt af landets mest eksperimenterende billedkunstnere

KN1-15: femten kunsthaller er kunstfestivalens mest markante tiltag. Det er et nyt innovativt udstillingskoncept med femten store udstillingskuber, som hver skal huse en installation eller soloudstilling skabt af en af de inviterede femten kunstnere eller kunstnergrupper.

Udstillingskuberne er 240 x 240 x 240 cm og er alle malet off-white. De er forsynet med ét stort vindue samt en lille, skjult dør. På taget er monteret en solfanger, der kan drive to neonrør i loftet, og som får disse miniature 'kunsthaller' til at lyse om natten.

'Kunsthallerne' bliver fordelt på centrale pladser og torve i det ålborgensiske byrum og de vil visuelt være tilgængelige 24/7 i hele perioden. De vil tilmed blive bemandet et par timer dagligt, så man kan komme ind og opleve værkerne tæt på.

Derudover planlægger Kunsthal NORD guidede kunstfaglige ture til de femten kuber som en del af et udendørs publikumsprogram med performances, kunstsaloner, happenings, artist talks og debatfora, som byens borgere frit kan deltage i.

Femten kunstnere eller kunstnergrupper fra hhv. Berlin, København og Jylland er nøje udvalgt til at skabe nye grænsesøgende installationer og eksperimenter med kritisk kant samt til at indgå i inspirerende dialoger på tværs af regionale, nationale og internationale skel.

'The white cube' er valgt som konstruktiv og kritisk modsætning til Kunsthal NORDs postindustrielle arkitektur, rå æstetik og non-kommercielle profil. Håbet er, at disse femten 'perfekte' udstillingsplatforme midt i Aalborg vil medvirke til at udvikle kunsten, begrebet kunst og ikke mindst opfattelsen af kunst i en by, der er under hastig udvikling.

Informationsmateriale om projektets kunstneriske indhold, og en guide rundt til de femten forskellige udstillingskuber, kan hentes i den sortmalede INFO-kube på Gabels Torv eller i Kunsthal NORD.

Man er også velkommen til at spørge én af de mange udstillingsvagter, der alle har en specialdesignet T-shirt på, som Heine Kjærgaard Klausen har skabt.

Line Up:

Jesper Aabille, Hannah Kirstine Anbert, Nanna Lysholt Hansen, Lise Harlev, Stine Marie Jacobsen, Heine Kjærgaard Klausen, Mo Maja Moesgaard, Jens og Morten, Johanne Skovbo Lasgaard, Ida Sønder Thorhauge, Rasmus Johannsen, Mogens Otto Nielsen, Jesper Olsens Akademi, BLIXA Artzine og Steen Rasmussen

Kontakt

Kunsthal Nord
Gabels Torv
9000 Aalborg


 

Arrangement

sitelist.html