14-08-2017 - 29-09-2017
Lør-søn kl. 10-17
Aalborg Bibliotekerne
Hvordan fungerer kroppen egentlig? Hvorfor brækker knogler, og hvad gør man, når hjertet går i stå? Alt det og meget mere kan du få svar på og undersøge på Universitarium, hvis tema i år er kroppen

På dette års Universitarium kan du lære, hvordan mad bliver til energi, og du kan prøve kræfter med at styre et tog med en robotarm uden at bevæge en eneste muskel. Desuden kan du prøve en ultralydsscanner og se, hvor hjertet er placeret. I år er der fokus på at lære børn om kroppens funktion, og hvorfor man skal passe på den og spise sundt.

Man kan også gå på opdagelse i Planetarium og se en 3D-model af kroppen. Flere gange dagligt vil en guide tage børnene med på rejse gennem kroppen. Udover at lære om kroppen kan der også prøves kræfter med Universitariums vindsimulator
Praktiske informationer
Universitarium er et sommereksperimentarium for børn og unge med det formål at give dem en større viden om naturvidenskab og teknik understøttet af humaniora og samfundsvidenskab og derigennem øge deres interesse for videnskab og forskning. Børnene får lov til at eksperimentere med forskellige forsøg.

De ansatte på Universitarium er studerende fra AAU og UCN, som kan forklare og demonstrere viden på en måde, således det også er forståeligt for børn og unge. Universitarium ligger på Hovedbiblioteket og er åbent alle ugens dage i perioden 24/6-13/8 samt lørdag og søndag i perioden 14/8-29/9. Børn under 12 år kun ifølge med en voksen. Der er fri entre for alle.

Læs mere om Universitarium i Aalborg

Kontakt

Aalborg Bibliotekerne
Hovedbiblioteket, Rendsburggade 2
9000 Aalborg


 

Arrangement

sitelist.html